Affiliate marketing: handboek voor beginners.

Affiliate marketing: handboek voor beginners.

Wat is affiliate marketing? Wat heb je nodig en hoe werkt het? Hoe kan ik er geld mee verdienen? Wat moet ik er voor doen? Deze vragen worden in dit artikel beantwoord. Heb je hierna nog vragen? Stuur me een mail (contact)

Wat is affiliate marketing?

Affiliate-marketing is een online-marketingkanaal voor adverteerders. Zonder enige vorm van reclame te maken, kunnen zij hun producten verkopen. Iedereen die zijn producten online verkoopt heeft hier baat bij.
Adverteerders hoeven alleen te betalen als de verkoop is voldaan, daardoor scheelt het ze veel aan reclamekosten. Er is voor de adverteerders dus geen enkel risico! Sterker nog, het levert hen geld op.

Hoe werkt affiliate marketing?

Als affiliate begeleid je de toekomstige klanten, via jouw site naar de site van de aanbieder. Je promoot dus producten van een adverteerder. Indien jouw bezoeker via jouw website een aankoop doet dan krijg je commissie.

Adverteerders zijn aangesloten bij een affiliate netwerk of ze hebben zelf een affiliate programma. Het netwerk regelt al het geldverkeer van de adverteerder naar jouw. Heb geduld! Het kan enkele weken duren voordat je geld wordt gestort. Dit heeft te maken met de retourtermijn van de adverteerders.

Nederlandse affiliate netwerken zijn:
-Payrpo;
-Tradetracker;
Daisycon;
-Awin;
-Partnerize.

Bedrijven die zelf een affiate programma hebben zijn o.a. Wehkamp, Coolblue, bol.com, Amazon.nl, Decathlon etc.

Als je je hebt aangemeld bij een affiliate netwerk of een affiliate programma krijg je van deze adverteerder een unieke code. Deze code wordt verbonden met het product wat je promoot waardoor de adverteerder kan zien dat jij het hebt verkocht. Jouw unieke code komt automatisch achter de code van de affilitelink te staan. Deze code komt in beeld als je als affiliate op een product klikt om te promoten. Deze link kun je dan bij het product plaatsen op je website.

Als affiiate maak je reclame! Je bent dus verplicht om bepaald regels te hanteren. Je moet duidelijk maken dat het een reclame is door in je site’s te zetten dat het affiliate-links zijn of door aff. achter de link te plaatsen. Meer hier over lezen? https://www.charlotteslaw.nl/dit-zijn-de-affiliate-marketing-regels/

Wat heb je nodig om te starten met affiliate marketing?

 

 

affiliate marketing.jpg
Affiliate marketing kun je doen waar je maar wilt, b.v. lekker in het zonnetje!

Het enige wat je nodig hebt is:
-Computer of laptop;
Domeinnaam (per website);
-een niche (product);
-Een WordPress website + webhost
-Kennis van affiiate marketing, zie hiervoor de cursus! leer op een
eenvoudige manier stap voor stap een website opzetten!
-Kennis van SEO
-Veel content (tekst);
-Heel veel geduld en doorzettingsvermogen.

Dit alles wordt in de cursus allemaal heel makkelijk uitgelegd. Vanuit de cursus krijg je een aanbod voor een wordpress multisite die al kant en klaar is en waar je niets meer aan hoeft te sleutelen, behalve je content schrijven.

Hoe lang duurt het voordat je geld gaat verdienen?

Heel eerlijk! Het kan wel even duren voordat er geld binnenkomt. Ten eerste kost het tijd om je content te schrijven. Maar laten we eerlijk zijn, als het goed is, is het ook een deel van je interesse dus alleen maar leuk!

Dan moet Google je nog vinden, dat kan ook heel even duren. ( Of zet Google aan het werk bij search.google.com)
Heb geduld! Geef absoluut niet op! Dat is het enige wat ik er over kan zeggen en schrijf zeker in het begin, heel veel! Dat is echt belangrijk voor je vindbaarheid.

Zorg voor goede content en SEO. Dat is bijna het belangrijkste! Zorg voor interne links en externe links, dat zorgt voor verbinding op je website.

Wat kost het jouw om affiliate te worden?

Voor affiliate zijn de kosten niet hoog. Je hebt geen kosten nodig voor een winkelpand of voorraadkosten van een webshop. Een domeinnaam kost per jaar tussen de €3,00 en €10,00

Een WordPress website is gratis, maar de webhost kost ca 6 euro per maand. Elke WordPress website is uit te bouwen naar een betaalde versie met meer mogelijkheden, maar dat is een keuze.

Alles is te leren, maar dat kost tijd. Wil jij sneller resultaat, dan zul je moeten investeren. Denk hierbij aan een wordpress multisysteem (wordt aangeboden vanuit de cursus) inschakelen of je content laten schrijven.

Lees ook:

leeftijdsdiscriminatie